Over ons

Two sisters with a passion.. 

Dat klinkt veel belovend, maar wie zijn wij nou eigenlijk?
Wij zijn Zoï en Jazz, twee zusjes van 25 en 23 jaar oud en wonen samen in Amsterdam. Wij zijn gek op sporten, experimenten met gezond eten en de wereld ontdekken.

Om ons verhaal te begrijpen nemen we je even mee terug in de tijd. Als twee kleine meisjes zorgden onze ouders er al voor dat wij dagelijks onze portie vitamientjes binnen kregen. Tijdens het badderen dreef er bijvoorbeeld een bakje met rauwkost in het water (onder de shampoo, dat wel) zodat we lekker wat te snacken hadden. Onze borden met avondeten waren echte kunstwerkjes met smileys, zonnetjes of hartjes van de groentes. Het kon ook niet anders dat wij deze healthy lifestyle hebben aangehouden toen wij in Amsterdam zijn gaan wonen.

Toen wij op ons zelf gingen wonen en dus zelf konden beslissen welke boodschappen er in huis kwamen en wat we die dag gingen eten, kwamen we er achter dat er ontzettend veel ‘gezonde’ opties zijn. ‘Gezond’ omdat de fabrikanten het als gezond bestempelen, maar is het wel zo gezond als dat ze zeggen? En waarom is een bepaald product gezonder dan de ander, zoals quinoa of bulgur? En wat is het verschil tussen speltbrood en zuurdesembrood? Waarom zijn nootjes van de notenboer duurder dan een zakje nootjes bij de supermarkt? Deze vragen hebben ons geïnspireerd om Choisis op te zetten: een guide die jou helpt om gezonde en bewuste keuzes te kunnen maken.

Op onze website vind je een overzicht van keuzes omtrent een healthy lifestyle waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. We worden namelijk door middel van reclames, social media en de mensen om ons heen beïnvloed over het maken van verschillende keuzes voor een healthy lifestyle. Maar wat houdt een ‘healthy lifestyle’ eigenlijk in? Wij zijn van mening dat dit begrip voor iedereen een andere invulling heeft. Voor ons betekent dit bijvoorbeeld natuurlijke en onbewerkte voeding, veel lichaamsbeweging en een positieve mindset. Wij willen onze passie graag delen om jou te motiveren en te inspireren om gezonde keuzes te maken. Maar wat voor ons goed en gezond voelt, hoeft voor een ander niet zo te zijn. Daarom biedt Choisis een overzicht met de plus- en minpunten van verschillende producten en diensten. Op deze manier kan jij zelf bepalen wat JIJ belangrijk vindt.

Liefs Zoï en Jazz