Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes zijn op heel veel verschillende manieren te maken. Ze zijn heel makkelijk en snel te maken en je kunt er dus eindeloos mee variëren! Wij delen hier het ‘basis’ recept, dus ga los met de opties!

De basis voor 8 koekjes is:

  • 150 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • theelepel kaneel
  • theelepel bakpoeder
  • optioneel: rozijntjes, cranberries, noten, blauwe bessen of pindakaas.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Prak of pureer de banaan in een kom zodat het een gladde massa is. Meng hierna de andere ingrediënten door elkaar in dezelfde kom. Zorg dat alles goed gemixt is. Leg ondertussen de bakplaat klaar met een bakpapiertje. Verdeel het beslag in 8 gelijke stukken en rol er eerst balletjes van, die kun je vervolgens plat drukken.

Bak ze in de oven voor ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn (let op dat de rozijntjes niet verbranden).

 

SMULLEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *