Bananenbrood

Een all-time favorite: bananenbrood!

Dit recept is makkelijk, snel en suikervrij. Benodigdheden voor één bananenbrood zijn:

  • 250 gram havermeel (of ander volkorenmeel)
  • 4 rijpe bananen
  • 6 dadels
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel bakingsoda
  • snuf zout
  • optioneel: blauwe bessen of noten

 

Tip: havermeel is vaak duurder dan havermout, maar wist je dat je van havermout heel makkelijk zelf meel kunt maken?
Giet de benodigde hoeveelheid havermout in de keukenmachine of blender en blend dit zodat het meel wordt. Easypeasy 🙂

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng eerst de droge ingrediënten door elkaar in een kom.

Mix de bananen en dadels met een mixer door elkaar en voeg die bij de droge ingrediënten.

Nu komt het trucje voor de luchtigheid: meng in een apart bakje de appelazijn en bakingsoda tot het een soort schuim wordt.

Meng het schuim bij de andere ingrediënten en roer nu de blauwe bessen of noten door het mengsel.

Giet het mengsel in een met bakpapier bekleedde ovenschaal en bak 40 minuutjes in de oven tot het bananenbrood goudbruin is.

 

Tip: vries een paar plakjes bananenbrood in, dan is het langer houdbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *