Vegan pompoenpannekoekjes

Yessss pannekoeken!!

Deze pannekoekjes zijn perfect voor in het weekend als je langer de tijd hebt om je ontbijtje te maken. Wij maken op zondag ook wel eens een grote voorraad zodat we ook doordeweeks kunnen genieten van deze pannekoekjes als tussendoortje of snack. Onze oma is de inspiratiebron geweest voor dit receptje. De pompoenpannekoekjes hebben namelijk een Antilliaanse oorsprong. Als kleine meisjes kregen wij deze pannekoekjes van onze oma en dit was echt een traktatie. Daarom zijn deze ons altijd goed bijgebleven! Wij hebben haar recept een beetje aangepast door ze vegan te maken en geen toegevoegde suikers te gebruiken.

De volgende ingrediënten heb je nodig voor ongeveer 6 kleine pannekoekjes: 

  • 70 gram (fles)pompoen
  • 100 gram speltmeel of havermeel
  • 100 gram plantaardige melk (wij gebruiken amandelmelk)
  • 1 eetlepel kaneel
  • Handje rozijnen of klein gesneden dadels
  • 1 theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • Kokosolie om in te bakken

Bereiding:

  1. Kook de pompoen gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten.
  2. Mix het meel, melk, kaneel, baking soda en zout tot een glad mengsel.
  3. Blend vervolgens de pompoen erdoorheen met een mixer.
  4. Roer de rozijnen door het mengels.
  5. Verhit een klein beetje kokosolie in de pan en maak kleine pannekoekjes.
  6. Bak de pannekoekjes aan beide kanten goudbruin en serveer ze daarna met jouw favo fruit!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *