Vegan Bowl

Met dit recept kan je eigenlijk eindeloos variëren met granen en groentes. Hier een voorbeeld van één van onze favorieten. De onderstaande ingrediënten heb je nodig voor een goed gevulde bowl:

  • 75 gram ongekookte bulgur 
  • 2 handjes veldsla
  • 150 gram bloemkool
  • 1 klein blikje tuinbonen
  • 250 gram champignons
  • 1 handje alfalfa

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed de ovenplaat met bakpapier.
  2. Spoel de tuinbonen af en laat deze uitlekken in een vergiet.
  3. Snijdt de bloemkool ondertussen in kleine roosjes en leg deze op de ovenplaat.
  4. Dep de tuinbonen extra droog met een keukenpapiertje zodat ze lekker knapperig worden en leg deze ook op de ovenplaat.
  5. Strooi jouw favoriete kruiden over de bloemkool en tuinbonen. Wij gebruiken paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout. Doe de bloemkool en tuinbonen in de oven voor ongeveer 15 minuutjes tot de bloemkool lichtbruin kleurt en de boontjes krokant zijn. Note: de boontjes knappen waarschijnlijk open door de warmte.
  6. Kook de bulgur zoals op de verpakking beschreven staat.
  7. Terwijl de groentes in de oven zitten en de bulgur aan het koken is, kan je ondertussen de champignons snijden en bakken in een pan.
  8. Doe de bulgur, bloemkool, tuinbonen, champignons, veldsla en alfalfa in de kom en je maaltijd is ready! Eetsmakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *