Spinazie chips

Tegenwoordig kan je verschillende soorten groentechips kopen in de supermarkt, maar het zelfmaken blijft soms nog lastig. Wij waren aan het experimenteren en kwamen toen tot deze spinazie ‘chips’.

De ingrediënten die je nodig hebt zijn:

  • Gewassen (grote) spinazie blaadjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Provinciaalse kruiden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
  2. Dep de spinazieblaadjes droog als deze een beetje vochtig zijn en leg ze op een bakpapiertje op de ovenplaat
  3. Smeer met een kwastje een beetje olijfolie op de blaadjes of gebruik een olijfolie spray. Hierdoor wordt de chips uiteindelijk krokant.
  4. Strooi vervolgens peper, zout en de provinciaalse kruiden over de blaadjes heen. Voeg eventueel andere kruiden toe naar smaak.
  5. Leg de bakplaat met de spinazie voor 30 tot 35 minuten in de oven. Wanneer de blaadjes krokant en bruiner zijn van kleur zijn ze ready to eat.

Kleine note: De spinazie chips is het lekkerst als je het gelijk op eet of dezelfde dag nog. In een tupperware bakje kan je het eventjes bewaren maar de chipjes worden al snel wat slapper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *