Ontbijtcrumble

Hmm, bij het woord crumble krijgen wij al trek. Deze ontbijtcrumble is één van onze favo ontbijtjes en je kan hem combineren met allerlei fruitsoorten. 

De volgende ingrediënten heb je nodig voor 1 persoon:

  • 30 gram fijne havermout
  • 20 gram grove havermout
  • 1 appel (of peer, nectarine, banaan)
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • Optioneel: rozijntjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de appel (of het ander gekozen fruit) in dunne plakjes en leg deze op het bakpapier.
  3. Mix vervolgens de fijne en grove havermout, kaneel, zout en eventueel rozijntjes door elkaar en voeg een beetje water toe aan het mengsel zodat de havermout aan elkaar gaat plakken.
  4. Verdeel/verkruimel het mengsel over de plakjes appel en strooi eventueel nog wat kaneel eroverheen. Je ontbijtcrumble is nu ready om in de oven te gaan.
  5. Bak voor ongeveer 15-20 minuutjes tot de crumble goudbruin is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *