Tips voor een healthy vakantie

Yessss, vakantie! Wij houden er van om op vakantie lekker uiteten te gaan, lokaal voedsel te eten en van een andere cultuur te genieten. Toch is het wel fijn om een beetje je healthy lifestyle te behouden op vakantie. Daarom hebben wij de volgende tips en tricks voor je op een rijtje gezet zodat je optimaal kan genieten van je vakantie en toch gezonde keuzes kan maken.

  1. Allereerst: Wees niet te streng voor jezelf! Vakantie is er om te genieten, te ontspannen en tot rust te komen. Op vakantie heb je een ander leventje dan thuis: ander eten en minder of anders sporten. Probeer dit los te laten en probeer juist te genieten van de dingen die je op vakantie wel kunt doen en thuis niet.
  2. Neem wat snacks of voorverpakt eten met van thuis. Denk aan (zelfgemaakte) mueslirepen, rijstwafels, havermout, nootjes en dergelijke.
  3. Met het lekkere weer is het natuurlijk super fijn om op een terrasje in de zon te zitten. Maar een wandeling door het park, strand of door de stad is ook een goed idee. Dit zorgt ervoor dat je toch in beweging bent en niet in de verleiding komt veel te snacken op het terras.
  4. Niks is lekkerder dan een ijsje als het warm weer is! Kies eens voor een sorbetijsje in plaats van room- of softijs. Dit bevat een stuk minder calorieën en is net zo verfrissend. Onze favoriete smaken zijn mango, passievrucht en citroen.
  5. Bestel gerechten met veel groentes erin en vraag of de dressing van je salade apart kan.
  6. Bedenk: niks moet, alles mag! Het is jouw vakantie, kies daarom waar jij je goed bij voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *