Veggie ovenschotel

Deze heerlijke groente ovenschotel is perfect om te maken voor wat grotere gezelschappen, zoals bijvoorbeeld een etentje met vrienden.
Je kunt ‘m vooraf klaarmaken zodat hij alleen nog opgewarmt hoeft te worden in de oven, want warm is ‘ie het lekkerst.

Ingredienten voor ongeveer 8 personen:

  • Pakje bladerdeeg (bevroren)
  • Zak spinazie 300 gram
  • 1 broccoli
  • 4 tomaten
  • 2 preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 eieren
  • Kruiden, zoals peper, zout, knoflookpoeder, paprikapoeder
  • Pijnboonpitjes (als topping)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien, tot ze ‘buigbaar’ zijn. Als ze buigbaar zijn beleg dan de ovenschaal helemaal met de plakjes bladerdeeg en zorg ervoor dat het nauw op elkaar aansluit, zodat er geen gaatjes/gleuven ontstaan in de bodem.
  3. Zet een grote pan met kokend water op om de spinazie in te blancheren. Als het water kookt, gooi dan 3 handjes spinazie in de pan, dompel ze allemaal onder en vis ze er na ongeveer 10 seconde weer uit met de lepel en laat ze uitdruppen in het vergiet.
  4. Snijd de broccoli, 3 tomaten, prei en knoflook klein en mix het met de geblancheerde spinazie en de kruiden. Bewaar de laatste tomaat om in plakjes bovenop de schotel te leggen (zoals op de foto). Snijd deze dus in dunne plakjes.
  5. De groentemix kun je nu toevoegen aan de ovenschaal die bedekt is met bladerdeeg.
  6. Mix in een apart bakje de eieren door elkaar tot een geheel en verdeel het gelijkmatig over de groentes in de schaal.
  7. Beleg daarna de schotel met de plakjes tomaat en stop de schotel in de oven voor ongeveer 45 minuten. Dit verschilt per oven.
  8. Bak de pijnboompitten in een pan zonder olie tot ze lichtbruin zijn (pas op, dit kan heel snel gaan) en bewaar ze om over de schotel te strooien als deze uit de oven komt.
  9. Check of de schotel klaar is door een satéprikker in de vulling te steken. Als hij er weer droog uitkomt is de ovenschotel klaar.

Eet smakelijk!