Kikkererwtenpannenkoeken

Oké, laten we eerlijk zijn, kikkererwtenpannenkoeken klinken niet heel aantrekkelijk, maar dat zijn ze stiekem wel. Wacht maar tot je ze geprobeerd hebt. Wij zijn fan! Kikkererwtenmeel zorgt er namelijk voor dat je pannenkoeken lekker zacht blijven. Hierdoor kan je ze makkelijk op rollen en vullen met de dingen die jij lekker vindt.

Dit heb je nodig voor ongeveer 8 pannenkoeken:

  • 200 gram kikkererwtenmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 600 milliliter water
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • Olijfolie (om in te bakken)
  • Eventueel kruiden naar keuze (bijvoorbeeld Italiaanse kruiden)

Roer alle ingrediënten goed door elkaar tot dat het een glad mengsel wordt. Dit gaat prima met een klopper, maar kan ook met een mixer. Verwarm vervolgens een klein beetje olijfolie op in de pan en je kan je pannenkoeken gaan bakken. Giet de jouw gewenste hoeveelheid beslag in de pan (afhankelijk of je van dikke of dunne pannenkoeken houdt) en draai hem om zodra er luchtbelletjes verschijnen. Bak ze tot ze mooi goudbruin zijn. Reminder: de eerste pannenkoek mislukt altijd ;). Tip: je kunt de pannenkoeken ook eten als wraps zoals op de onderstaande foto.

What Choisis Loves
Eet de pannenkoeken met de homemade pesto, guacemole of hummus en beleg met je lievelingsgroente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *